Hírek

 

A Kelet-Magyarorzsági Ebtenyésztők Egyesülete és a Bakonyerdő Zrt. tisztelettel meghívja Önt
a Juhász- és pásztorkutyák CAC kiállítására

Helyszín:
a Bakonyerdő Zrt. Sárosfői Vadászháza
Ideje:
2017. augusztus 19.
Fővédnök:
Dr. Simicskó István
honvédelmi miniszter

Program:
10.00 Ünnepi megnyitó
10.30 óra Bírálatok megkezdése
11.30 óra Állófogadás a Sárosfői Vadászházban
15.00 óra Best in Show
MEOESZ díszvendége:
V. Németh Zsolt
környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért
felelős államtitkár

Sárosfői Vadászház: 8471 Nemeshany
GPS: 47.057288, 17.383933

 

HÍRLEVÉL

Tisztelt Nemeshany Település Lakossága!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az „AVAR Ajka” Nonprofit Kft. a települési hulladékgazdálkodási közszolgáltatás részeként a vegyes hulladék, valamint a hasznosítható hulladék elkülönített gyűjtésén túlmenően, a nagydarabos, háztartási lom jellegű hulladék kezelésére is díjmentes lehetőséget biztosít.

A háztartások lomtalanítását évente egyszer az egész településen, egy előre meghirdetett időpontban kívánjuk lebonyolítani, az ingatlanoktól összegyűjtve a lomhulladékot. Amennyiben a lomtalanítást igénybe kívánják venni, kérjük, az önkormányzat irodájában 2017. augusztus 18-ig jelezzék ezt. A lomtalanítás pontos időpontját az igénylések felmérését követően, az önkormányzat illetékeseivel egyeztetve határozzuk meg, amelyről előzetesen értesítést adunk.

Ezt a lehetőséget azonban csak azon ügyfeleinknek tudjuk biztosítani, akik környezettudatos és felelős hulladékgazdálkodást folytatnak, azaz nyilvántartásunkban szerződött partnerként szerepelnek az önkormányzat által megadott adatok alapján, és nincs díjhátralékuk. Ezen túlmenően, a háztartásokban életvitel szerinti használat során keletkezett mennyiséget, amely tapasztalatunk szerint: maximum 0,5 m³/háztartás/év, (amely kb. kisebb ülőgarnitúra, vagy egy kisebb szekrénysor) begyűjtését és ártalmatlanítóba történő eljuttatását vállaljuk díjmentesen. Az ezt meghaladó mennyiséget, valamint azon ingatlanok által termelt hulladékot, ahol nincs élő szerződés, illetve díjtartozás van, gyűjtőjáratunk nem hozza el. Ezért javasoljuk, hogy a lomtalanítást igénybe venni szándékozó ügyfeleink, a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében, a 06-88/748-038 telefonszámon előzetesen egyeztessék szerződésüket ügyfélszolgálatunkkal.

Legyenek szívesek szem előtt tartani, hogy a lomtalanítás során, csak olyan jellegű nagydarabos hulladék kerülhet a gyűjtőjárműbe, amely nem okoz kárt benne a tömörítés során.

Lomhulladéknak tekinthető a háztartásokban életvitelszerűen keletkezett lakossági darabos hulladék, amely mérete vagy egyéb tulajdonsága miatt nem helyezhető el a mindennap használt gyűjtőedényben (kukában). Nem tartozik ide a használt cikk kereskedés, valamint az egyéb gazdasági tevékenység során keletkezett hulladék.

Néhány példa a lomhulladékra: bútordarabok, asztal, szék, ágy, ágybetét, matrac, bőrönd, szőnyeg, szőnyegpadló, játékok, kerti bútor, háztartási edények, tárolóeszközök, ruhaneműk és cipők.,

Nem tekinthető lom hulladéknak: építési-bontási törmelék, ezen belül a kibontott nyílászárók, épületgépészeti elemek, rothadó anyag (élelmiszer, növényi maradék), állati eredetű hulladék (állat tetem, trágya, alom), elektronikai hulladék, veszélyes hulladék (akkumulátorok, elemek, gyógyszermaradék, növényvédő szer maradék, gép, járműbontási alkatrészek stb.).

Az elektronikai hulladékot, amennyiben nincs szétszedve, valamint éves szinten egy háztartásból származó 4 darab autógumit a hulladékudvarban (Ajka, Úrkúti út 039 hrsz.) térítésmentesen átvesszük munkanapokon 7:00 és 13:30 óra között.

Köszönjük, hogy részvételükkel támogatják a lomtalanítás lebonyolítását, az Önök közreműködése jelenthet biztosítékot a település közterületeinek tisztaságának és rendezettségének megőrzésében!

Együtt többet tehetünk környezetünk megóvásáért!

AVAR AJKA” Nonprofit Kft.